02-09-2019 / Pilot in gemeente Den Haag

Jouw klanten ook toegang bieden tot het Vaste Lasten Pakket?

De deur staat open voor deelnemers aan de pilot! De eerste 150 deelnemers kunnen toegang krijgen tot het Vaste Lasten Pakket. We zijn op zoek naar mensen met beginnende financiële problemen, die een steuntje in de rug én een stok achter de deur kunnen gebruiken. Wil jij jouw klanten deze extra service kunnen bieden, waarbij alle Vaste Lasten doorbetaald worden? Daarmee krijgen zij de mentale rust door beter lopende financiën en overzicht, zonder dat ze meteen hun autonomie kwijt zijn. En daar bovenop nog 30 euro per maand pakketvoordeel. Hebben jullie klanten die passen in het plaatje?
Lees dan verder!  

 

Het Vaste Lasten Pakket is geen losstaande dienst. Het is een extra service die je kunt toevoegen aan je dienstverlening. Partners die dit nu al doen zijn bijvoorbeeld: 

  • de Helpdesk Geldzaken, voor mensen die met een financiële vraag aankloppen
  • team Budgetbeheer, om goede nazorg te leveren aan de klanten die uitstromen uit het schuldhulptraject
  • team Inkomensbeheer, om klanten met een bijstandsuitkering te ondersteunen als zij moeite hebben zelf hun vaste lasten te betalen

Ons doel: samenwerking uitbreiden met meer partners die willen toeleiden

We willen onze samenwerkingen nu uitbreiden, om meer mensen toegang te kunnen bieden tot de Vaste Lasten Pakket pilot in Den Haag. Bijvoorbeeld met maatschappelijke organisaties, andere gemeentelijke afdelingen of leveranciers van vaste lasten met klanten in Den Haag. De eerste initiatieven lopen hiervoor en lijken veelbelovend.

Als je mensen aandraagt voor de pilot zal een speciaal getrainde consulent van de Helpdesk Geldzaken een intakegesprek met jouw klant voeren en helpen om alles goed in te regelen. Wil je meer weten? Download dan hieronder de flyer van het Vaste Lasten Pakket, speciaal voor toeleiders.

Download hier de flyer voor toeleiders

Het Vaste Lasten Pakket is natuurlijk niet de oplossing voor alle problemen. Het VLP helpt vooral om te voorkomen dat problemen erger worden en legt de basis voor een stabiele financiële situatie. Niet alle klanten kunnen daarom deelnemen aan het Vaste Lasten Pakket. Om teleurstelling achteraf te voorkomen hebben we daarom de volgende richtlijnen voor deelname opgesteld:  

  • Er zijn beginnende betaalproblemen en regelmatig achterstanden, maar er is géén sprake van problematische schulden. Het Vaste Lasten Pakket is juist bedoeld om problematische schulden te voorkomen.
  • Inkomsten en uitgaven dienen in de basis in balans te zijn. Het Vaste Lasten Pakket kan een structureel tekort aan inkomen helaas niet oplossen. Wel levert deelname wat extra financiële ruimte,  met 30 euro pakketvoordeel per maand en mogelijke besparing op de huidige contracten.
  • Er spelen geen grote life events, zoals een scheiding of ontslag, die ervoor zorgen dat de balans tussen inkomsten en uitgaven alsnog in het gedrang zullen komen.

 

Dit zijn overigens geen zwart/wit criteria. We willen in deze pilotfase kandidaten graag individueel bekijken en in overleg met jullie de criteria voor doorverwijzen verder inkleuren.

'Samen kunnen we ervoor zorgen dat de eerste 150 huishoudens gebruik kunnen maken van het Vaste Lasten Pakket'

Help ons die eerste 150 deelnemers te vinden!

Herken je de doelgroep onder de mensen waar jij en jouw organisatie mee te maken hebben? Denk je dat jouw cliënten baat hebben bij het Vaste Lasten Pakket? Neem contact met ons op, dan kunnen we samen verkennen hoe jullie je klanten ook toegang kunnen geven.

Help ons deelnemers te bereiken!

Vul het formulier in en wij nemen contact op


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je belangstelling, je hoort snel van ons!

Doe ook mee! Aanmelden ›