12-09-2019 / Pilot in gemeente Den Haag

Lancering VLP pilot tijdens event 'Preventie in Actie!'

Op donderdag 26 september organiseert Schuldenlab070 een bijeenkomst met als thema 'Preventie in actie!' Onderdeel van dat event is de officiële lancering van het Vaste Lasten Pakket in Den Haag, dat als pilotproject onderdeel is van Schuldenlab070. Voor ons een belangrijk moment om samen met onze partners, en iedereen die het VLP een warm hart toedraagt, te markeren dat we nu echt gestart zijn! We vertellen wat meer over de opzet van de pilot, over de samenwerking met onze partners en de hulpmiddelen die we inzetten. Ook geven we inzicht in de eerste resultaten en leerervaringen. 

 

PREVENTIE IN ACTIE!

Donderdag 26 september 2019

Locatie: Den Haag

Tijd: 15.00 – 17.30 uur met aansluitend de gelegenheid om na te praten

 

Programma

Pieter Hilhorst (politicus, politicoloog en publicist) en Hilde van der Geest (afdelingsmanager Financiële Hulpverlening, gemeente Den Haag) nemen je mee in het thema preventie, de ervaringen die ze daarin hebben opgedaan en hoe je vertaalslag maakt naar een structurele aanpak. Dit doen ze aan de hand van twee projecten van Schuldenlab070: Amargi en de Helpdesk Geldzaken.

 

Vervolgens lanceren we twee nieuwe pilot-projecten in Den Haag: het Vaste Lasten Pakket en ‘Schuldenvrij terug in de maatschappij’. Twee vernieuwende werkwijzen met de focus op preventie.

Beide projecten zijn erop gericht mensen te ondersteunen die het moeilijk hebben, maar die met hulp uit de schulden kunnen blijven.

 

Schuldenlab070 en preventie

Door in te zetten op preventie wil Schuldenlab070 bereiken dat minder mensen problematische schulden krijgen. Voorkomen is immers beter dan genezen! In samenwerking met verschillende partners worden nieuwe methodieken ontwikkeld en getest, om mensen met beginnende geldzorgen vroegtijdig te ondersteunen.

 

Aanwezig zijn bij het lanceringsevent?

De bijeenkomst 'Preventie in Actie' is op uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je er wel graag bij zijn? Stuur dan een berichtje naar . Als er nog plek is sturen we je graag een uitnodiging!

Evenementenweek 'Schuldenlab070 presenteert...'

In Schuldenlab070 werken publieke en private partners en de gemeente Den Haag samen om innovatieve oplossingen voor schulden en armoede te ontwikkelen. Van 23 september t/m 27 september 2019 organiseert Schuldenlab070 elke dag een inspirerende bijeenkomst.

Klik hier voor meer informatie over het programma van de week en de mogelijkheid voor aanmelding.

Lees meer ›

Doe ook mee! Aanmelden ›