Vacature Hulpverlener geldzorgen en financiële problemen

Ben jij een gedreven sociaal juridisch- of financiële dienstverlener of social worker die denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden? Wil jij doen wat nodig is voor mensen met geldzorgen en beginnende financiële problemen, om erger te voorkomen? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

 

Over Stichting Vaste Lasten Pakket

Het Vaste Lasten Pakket (VLP) is er voor mensen met geldzorgen, die risico lopen op schulden of misschien ook al te maken hebben met betaalproblemen. Deelnemers kunnen zich geheel vrijwillig aanmelden, of worden naar VLP doorverwezen door professionals in het sociaal domein. Soms werken we samen met aanbieders van (vaste) lasten, zoals (zorg)verzekeraars die deelnemers doorverwijzen. Bij het VLP doen we écht wat nodig is voor een deelnemer, om rust en stabiliteit te creëren in hun financiële situatie. Dat doen we door inkomsten en uitgaven onder de loep te nemen, overzicht aan te brengen in de financiële situatie en door afspraken te maken met schuldeisers over openstaande schulden. Zo blijven kleine schulden klein en worden ze snel opgelost. Het doel is dat een deelnemer binnen ongeveer een jaar voldoende handvatten heeft om zelfstandig financieel stabiel te blijven.

 

Over de functie

Als hulpverlener bij het VLP ben jij het eerste contactpunt voor de deelnemers. Jij zorgt ervoor dat er contact wordt gelegd met nieuwe aanmelders. Je biedt een luisterend oor en begeleidt deelnemers bij al hun financiële vraagstukken. Je maakt tijdens een intakegesprek een overzicht van de financiën. Jullie brengen in kaart wat het startpunt precies is qua huidige schulden en doen een bespaarcheck te zien waar snel winst behaald kan worden. Heeft iemand problematische schulden? Dan verwijs je hem of haar door naar bijvoorbeeld de gemeente. Je helpt deelnemers met het contact met schuldeisers, om betalingsregelingen te treffen of afspraken te maken over de achterstanden. Tijdens de maandelijkse checkgesprekken met deelnemers kijk je of de situatie nog stabiel is.

 

Deelnemers zullen soms ook bij je aankloppen met nieuwe schulden of onvoorziene kosten. Of met brieven, bijvoorbeeld over betalingsachterstanden, waar ze uitleg over nodig hebben. Als hulpverlener bij het Vaste Lasten Pakket help je deelnemers met geldzorgen waar nodig is en waar kan!

 

Wat krijg je daarvoor terug?

Je komt te werken bij een inspirerende organisatie die écht persoonlijke hulp biedt en maatschappelijke impact wil maken. Daarnaast bieden wij een gezellige werksfeer die vol met leermogelijkheden zit!

 

Daarbij kun je rekenen op:

·       De mogelijkheid om mensen écht te kunnen helpen en ervaring op te doen binnen sociaaljuridisch gebied;

·       Een werkomgeving vol doorzetters en een positieve werksfeer;

·       Mogelijkheid om thuis te werken, of op locatie in Utrecht;

·       Ruimte voor eigen initiatief, er is weinig wat niet kan of mag;

·       Een mooi salaris tussen € 2.400 - € 3.400 bruto o.b.v. 40 uur;

·       Reiskostenvergoeding, vakantiegeld, een laptop en telefoon in bruikleen.

 

Wat vragen wij?

Als collega bij het Vaste Lasten Pakket vragen wij het volgende van jou: 

·       Je bent 24-40 uur per week inzetbaar;

·       Je bent oplossingsgericht, flexibel en integer;

·       Je bent makkelijk benaderbaar en communicatief vaardig;

·       Je kunt goed zelfstandig werken en bent een doorzetter;

·       Relevante opleidingsachtergrond is een pré.

 

Volg je momenteel nog de opleiding Sociaaljuridische/Sociaal-Financiële Dienstverlening of iets vergelijkbaars? Geen probleem, ook dan kun je solliciteren!

 

We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk woensdag 21 juni tegemoet via het formulier hieronder!

 

Meer weten?

Voor vragen over de functie of het sollicitatieproces kun je op werkdagen contact opnemen met Nikie Kuijt via n.kuijt@purpose.nl of 06-51681319.

Solliciteer nu!

Enthousiast geworden om bij Stichting Vaste Lasten Pakket aan de slag te gaan? We zien je reactie graag tegemoet, aan de hand van een CV en een motivatiebrief, -video, of in andere vorm. Solliciteren kan tot uiterlijk woensdag 21 juni 2023.

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Upload hieronder je CV en je motivatie
Momentje...

Bedankt voor je sollicitatie. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie van ons. 

Doe ook mee! Aanmelden ›