18-01-2021

Mijn Administratie Is Top (MAIT) over samenwerking met VLP

De afgelopen tijd stond in het teken van zoeken naar partners in de gemeentes waar we actief zijn. Wij willen een toevoeging bieden aan bestaande hulpverlening, samen staan we sterk. Daarin we hebben een aantal gelijkgezinde organisaties gevonden, zoals bijvoorbeeld: Geloven in Moerwijk, WOT Schiedam, Humanitas Schiedam, Dock Rotterdam, Samen010, Rotterdamse Douwers, van Veldhuizenstichting, Dona Daria, Dia Rozenburg en Colours of Impact. Samen met hen kunnen we onze krachten gaan bundelen om een stevige ondersteuning te bieden aan degenen die daar behoefte aan hebben.  

 

MAIT 

Eén van de samenwerkingspartners van het Vaste Lasten Pakket is Stichting MAIT (Mijn Administratie is Top). Stichting MAIT helpt bij schulden en het coachen van Rotterdammers bij hun financiën. Cliënten worden vanuit instanties zoals de Rotterdamse Vraagwijzer, wijkteams en andere organisaties doorgestuurd. Tevens komen mensen ook uit zichzelf om hulp vragen.

 

MAIT heeft als doel mensen met schulden of financiële problemen stabiel te maken, zodat zij weer deel kunnen nemen aan de samenleving. Dit alles op een zo laagdrempelige manier en zij aan zij met de mensen die om hulp vragen.

 

Marjorie Malbons (directeur stichting MAIT):  "Wij helpen alle doelgroepen, van jong tot oud. Ons doel is mensen met schulden of financiële problemen stabiel te maken en te ondersteunen, zodat zij weer deel kunnen nemen aan de samenleving. Dit wordt samen met de cliënt op een laagdrempelige manier gedaan, door middel van maatwerk. Hierbij ondersteunen wij zo breed mogelijk bij de problemen in de leefgebieden die naar voren komen. 


De samenwerking met VLP zien wij als toegevoegde waarde voor Stichting MAIT. Het is fijn dat ze bij de Servicedesk voor gesprekken met deelnemers bij ons 'in huis' zit zodat we makkelijker kunnen schakelen. De cliënt hoeft dan niet weer naar een andere plek te gaan. En dat is goed aangezien het bij ons al vertrouwd is en wij weten dat dit concept het iets makkelijker voor ze kan maken. 

 

Wij hebben ervoor gekozen om met VLP samen te werken, omdat vele cliënten er baat bij hebben. Wij zien ook dat cliënten na een hulptraject moeite hebben om de vaste lasten zelf weer goed op te pakken. Voor Stichting MAIT is er veel voldoening als het met de hulp van VLP weer goed gaat met de mensen."

Marjorie Malbons: "Wij kiezen ervoor om met VLP samen te werken, omdat vele cliënten er baat bij hebben"
Doe ook mee! Aanmelden ›