Het Vaste Lasten Pakket komt van het papier af!

De eerste pilotfase zal begin dit jaar van start gaan. Op dit moment gaan we daarvoor samen met de Gemeente Den Haag en Schuldenlab070 de volgende ontwerpfase in. We slaan de handen ineen om gezamenlijk tot een pilotplan te komen dat in de Haagse regio goed werkbaar is. Ons doel is om in mei 2019 voor de eerste Haagse huishoudens een Vaste Lasten Pakket te kunnen inregelen. In deze eerste pilotfase van  circa zes maanden willen we uiteindelijk 150 Haagse huishoudens aansluiten. Zo kunnen we ervaren wat er in de praktijk voor nodig is om het werkend te krijgen en een eerste indruk krijgen of het Vaste Lasten Pakket het gewenste effect heeft. Een team van Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam gaat onderzoek doen naar de impact en effectiviteit van het Vaste Lasten Pakket.

 

Na zes maanden breidt de pilot uit naar een tweede pilotgemeente en na nog eens zes maanden naar een derde. Het aantal deelnemers bouwen we in drie stappen op van 150 naar meer dan 5000 huishoudens. En dan hopen we klaar te zijn voor de landelijke uitrol van het Vaste Lasten Pakket, om daarmee tienduizenden huishoudens te helpen hun financiën beter op de rit te krijgen.

Pilot in gemeente Den Haag

Klaar voor de Start?

 

De eerste pilot vindt plaats in Den Haag. Samen met de gemeente en met Schuldenlab070 werken we op dit moment aan de voorbereiding. Het doel van deze pilot, die 6 maanden zal duren, is om een eerste 'proof-of-concept' uit te voeren van het Vaste Lasten Pakket. Hierbij zal testen, leren en verbeteren centraal staan.

Lees meer ›

Volgende pilotfases

Na de eerste pilotfase breiden we verder uit naar twee andere gemeentes. In de tweede pilotfase zal het concept verder geprofessionaliseerd worden. De laatste fase draait om de schaalbaarheid.

 

Voor goede testresultaten willen wij in elk geval ook één gemeente buiten de Randstad aansluiten. We zijn momenteel met diverse gemeentes in gesprek, waaronder Gemeente Deventer en Gemeente Rotterdam.

 

 


Jouw gemeente ook in dit rijtje?

Laat van je horen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact

Doe ook mee! Ook partner worden ›