Het Vaste Lasten Pakket komt van het papier af!

De eerste pilotfase is begin dit jaar van start gegaan. We gingen daarvoor samen met de Gemeente Den Haag en Schuldenlab070 in april een nieuwe ontwerpfase in, om samen tot een pilotaanpak te komen die in de Haagse regio goed werkbaar is. Het doel was om in mei 2019 voor de eerste Haagse huishoudens een Vaste Lasten Pakket te kunnen inregelen. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de inrichting van een goed werkend en veilig klantproces. Mede door de zomervakantie heeft dit iets langer geduurd, maar vanaf augustus staat de deur open voor de eerste intakegesprekken met potentiële deelnemers! In deze eerste pilotfase van circa zes maanden willen we uiteindelijk 150 Haagse huishoudens aansluiten. Zo kunnen we ervaren wat er in de praktijk voor nodig is om het werkend te krijgen en een eerste indruk krijgen of het Vaste Lasten Pakket het gewenste effect heeft. Een team van Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam doet onderzoek naar de impact en effectiviteit van het Vaste Lasten Pakket.

 

Uiterlijk na zes maanden breidt de pilot uit naar een tweede pilotgemeente en na nog eens zes maanden naar een derde. Het aantal deelnemers bouwen we zo in een aantal stappen op van 150 naar meer dan 5000 huishoudens. En dan hopen we klaar te zijn voor de landelijke uitrol van het Vaste Lasten Pakket, om uiteindelijk tienduizenden huishoudens te helpen hun financiën beter op de rit te krijgen.

Pilot in gemeente Den Haag

Wij zijn klaar voor de start!

 

De eerste pilot vindt plaats in Den Haag. Samen met de gemeente en met Schuldenlab070 hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding, en nu zijn we klaar voor de eerste deelnemers! Het doel van deze pilot, die 6 maanden zal duren, is om een eerste 'proof-of-concept' uit te voeren van het Vaste Lasten Pakket. Hierbij staat testen, leren en verbeteren centraal.

Lees meer ›

Volgende pilotfases

Na de eerste pilotfase breiden we verder uit naar twee andere gemeentes. In de tweede pilotfase zal het concept verder geprofessionaliseerd worden. De laatste fase draait om de schaalbaarheid.

 

Voor goede testresultaten hopen wij ook een gemeente buiten de Randstad aansluiten. We zijn daarover met diverse gemeentes in gesprek, zoals Utrecht, Deventer, Schiedam en Rotterdam.

 

 


Jouw gemeente ook in dit rijtje?

Laat van je horen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact

Doe ook mee! Ook partner worden ›