Het Vaste Lasten Pakket komt van het papier af!

De eerste pilotfase is in 2019 van start gegaan. We gingen daarvoor samen met de Gemeente Den Haag en Schuldenlab070 in april een nieuwe ontwerpfase in, om tot een pilotaanpak te komen die in de Haagse regio goed werkbaar is. Het doel was om voor de eerste Haagse huishoudens het Vaste Lasten Pakket goed te kunnen inregelen. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de inrichting van een goed werkend en veilig klantproces.

 

Vanaf september ging de deur open voor de eerste kennismakingsgesprekken met potentiële deelnemers! Tot het einde van het jaar hebben we in de praktijk kunnen ervaren wat er voor nodig is om het Vaste Lasten Pakket werkend te krijgen, en hoe de klanten erop reageerden. In deze eerste pilotfase hebben we enorm veel geleerd. Na de eerste pilot hebben we besloten om op basis van alle inzichten de tijd te nemen om een verbeterslag te maken.

 

In maart 2020 start de tweede pilotfase in Den Haag, met een verbeterde versie van het Vaste Lasten Pakket. In april starten we ook een pilot in Rotterdam en een maand later in Schiedam. De drie pilots lopen tot einde van het jaar en we streven er naar zo snel mogelijk de eerste (minimaal) 150 deelnemers te kunnen helpen met het Vaste Lasten Pakket. Daarna hopen we stap voor stap op te schalen in deze drie steden (en mogelijk nog in één of meer andere in het najaar). Tijdens deze nieuwe pilotfase kijken we weer naar de werking van het verbeterde concept en klantproces en monitoren we het effect van het Vaste Lasten Pakket. Een team van Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam zal ook onderzoek doen naar de impact en effectiviteit van het Vaste Lasten Pakket voor de gebruikers. Eind 2020 hopen we grotendeels klaar te zijn voor de landelijke uitrol van het Vaste Lasten Pakket, om uiteindelijk tienduizenden huishoudens te helpen hun financiën beter op de rit te krijgen.

Pilot in gemeente Den Haag

Wij zijn klaar voor de start!

 

De eerste pilot vindt plaats in Den Haag. Samen met de gemeente en met Schuldenlab070 hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding, en nu zijn we klaar voor de eerste deelnemers! Het doel van deze pilot, die 6 maanden zal duren, is om een eerste 'proof-of-concept' uit te voeren van het Vaste Lasten Pakket. Hierbij staat testen, leren en verbeteren centraal.

Lees meer ›

 

 


Jouw gemeente ook in dit rijtje?

Laat van je horen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact

Doe ook mee! Ook partner worden ›