Pilot Vaste Lasten Pakket gestart!

De tweede pilotfase met het Vaste Lasten Pakket is van start gegaan! We staan open voor nieuwe deelnemers, in de pilotsteden Den Haag, Rotterdam en Schiedam.

 

Een eerste test hebben we uitgevoerd in het laatste kwartaal van 2019, in Den Haag. Daar wilden we de eerste huishoudens het Vaste Lasten Pakket aanbieden. Een goed werkend en veilig klantproces stond daarbij centraal. Tijdens de eerste gesprekken met mogelijke deelnemers hebben we in de praktijk ervaren wat er voor nodig is om het Vaste Lasten Pakket werkend te krijgen, en hoe mensen erop reageerden. In die periode hebben we enorm veel geleerd: wat werkte goed en wat moest verbeterd worden? We hebben uiteindelijk besloten om op basis van alle inzichten toch meer tijd te nemen voor een verbeterslag, voor we verder gingen.

 

In maart 2020 zijn we weer gestart met de proef, met een verbeterde versie van het Vaste Lasten Pakket, om te beginnen weer in Den Haag. Vanwege de coronamaatregelen moesten we natuurlijk wel wat aanpassingen doorvoeren in het aanmeldproces. Met de inzet van webinars en videobellen kunnen we deelnemers heel goed helpen bij de aanmelding. Zo kunnen we de pilots gelukkig doorzetten. Na Den Haag hebben we in april ook de eerste stappen gezet in Rotterdam en Schiedam. De pilots in de eerste drie steden lopen minimaal tot het eind van het jaar, waarbij we verschillende routes zullen uittesten om mensen te bereiken en te interesseren voor deelname aan het Vaste Lasten Pakket. 

 

We hopen zo snel mogelijk de eerste 150 deelnemers te kunnen verwelkomen. Daarna zullen we stap voor stap opschalen in deze drie steden (en mogelijk ook in enkele andere steden, in het najaar). We blijven goed kijken naar de werking van het verbeterde concept en klantproces: Bereiken we de doelgroep? Werkt het gemakkelijk? Heeft het een positief effect op de financiële situatie van deelnemers? Een team van Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam zal onderzoek doen naar de impact en effectiviteit van het Vaste Lasten Pakket voor de gebruikers.

 

Eind 2020 willen we  klaar zijn voor verdere landelijke uitrol van het Vaste Lasten Pakket. Om uiteindelijk vele duizenden huishoudens in heel Nederland te kunnen helpen om hun financiën blijvend beter op de rit te krijgen!

Pilot in gemeente Den Haag

Wij zijn weer gestart!

 

Na de eerste proefperiode, eind 2019, hebben we het Vaste Lasten Pakket wat aangepast en de processen verbeterd. Samen met gemeente Den Haag, Schuldenlab070 en een aantal andere partners in de stad hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding van de nieuwe pilotfase, die in maart is gestart. Inmiddels hebben de eerste deelnemers zich aangemeld. Het doel van deze pilot die minimaal tot eind 2020 zal lopen, is om het Vaste Lasten Pakket te testen, veel te leren en continu te blijven verbeteren. Natuurlijk met maar één doel: mensen helpen hun financiën beter op de rit krijgen en te houden!

Lees meer ›

Pilot in gemeente Rotterdam

In april 2020 hebben we de eerste stappen gezet om het Vaste Lasten Pakket beschikbaar te maken voor Rotterdammers. We werken samen met de gemeente om in een eerste proef het VLP aan te bieden aan Rotterdammers die uitstromen uit Budgetbeheer. Vanaf eind april zijn de eerste mogelijke deelnemers benaderd.

Lees meer ›

Pilot in gemeente Schiedam

De gemeente Schiedam heeft het onderwerp schuldenproblematiek hoog op de agenda staan. Ze zetten in op innovatieve initiatieven die bijdragen aan het oplossen en voorkomen van schulden. Het Vaste Lasten Pakket is na de pilots in Den Haag en Rotterdam ook actief in Schiedam.

Lees meer ›

 

 


Jouw gemeente ook in dit rijtje?

Laat van je horen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact

Doe ook mee! Aanmelden ›