Pilot Vaste Lasten Pakket in 4 steden

De pilot met het Vaste Lasten Pakket is volop bezig! We staan open voor nieuwe deelnemers, in de pilotsteden Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Schiedam.

 

Na de eerste testfase, in 2019 in Den Haag, hebben we op basis van alle inzichten een heel aantal zaken in het concept verbeterd, zoals de oprichting van de servicedesk. In maart 2020 zijn we weer gestart met een nieuwe pilotfase, met een verbeterde versie van het Vaste Lasten Pakket, om te beginnen weer in Den Haag. Vanwege de coronamaatregelen moesten we natuurlijk wel wat aanpassingen doorvoeren in het aanmeldproces. Met de inzet van webinars en videobellen konden we deelnemers heel goed helpen bij de aanmelding. Zo konden we de pilot gelukkig doorzetten. Na Den Haag zijn we in april ook gestart in Rotterdam en Schiedam, en in het najaar kwam ook Utrecht erbij (vanuit de samenwerking met het Utrechts Huishoudboekje). Vanaf de zomer kunnen we, naast de online aanmeldgesprekken, ook weer mensen op locatie helpen. In de verschillende steden voert de Servicedesk op diverse locaties met potentiële deelnemers aanmeldgesprekken op afspraak.

Vanwege corona hebben we besloten in afstemming met al onze partners de pilots te verlengen in 2021. De pilots lopen minimaal door tot halverwege het jaar, waarbij we verschillende routes zullen uittesten om mensen te bereiken en te interesseren voor deelname aan het Vaste Lasten Pakket. 

 

We hopen zo snel mogelijk van 100 naar 250 naar nog meer deelnemers te kunnen gaan. We blijven goed kijken naar de werking van het verbeterde concept en klantproces: Bereiken we de doelgroep? Werkt het gemakkelijk? Heeft het een positief effect op de financiële situatie van deelnemers? Een team van Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam doet intussen onderzoek naar de impact en effectiviteit van het Vaste Lasten Pakket voor de gebruikers.

 

Tegelijkertijd werken we aan een Toekomstplan, om in de loop van 2021 te kunnen werken aan een landelijke uitrol van het Vaste Lasten Pakket. Om uiteindelijk vele duizenden huishoudens in heel Nederland te kunnen helpen om hun financiën blijvend beter op de rit te krijgen!

Pilot in gemeente Den Haag

Wij zijn weer gestart!

 

Na de eerste proefperiode, eind 2019, hebben we het Vaste Lasten Pakket wat aangepast en de processen verbeterd. Samen met gemeente Den Haag, Schuldenlab070 en een aantal andere partners in de stad hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding van de nieuwe pilotfase, die in maart is gestart. Inmiddels hebben de eerste deelnemers zich aangemeld. Het doel van deze pilot die minimaal tot eind 2020 zal lopen, is om het Vaste Lasten Pakket te testen, veel te leren en continu te blijven verbeteren. Natuurlijk met maar één doel: mensen helpen hun financiën beter op de rit krijgen en te houden!

Lees meer ›

Pilot in gemeente Rotterdam

In april 2020 hebben we de eerste stappen gezet om het Vaste Lasten Pakket beschikbaar te maken voor Rotterdammers. We werken samen met de gemeente om in een eerste proef het VLP aan te bieden aan Rotterdammers die uitstromen uit Budgetbeheer. Vanaf eind april zijn de eerste mogelijke deelnemers benaderd.

Lees meer ›

Pilot in gemeente Schiedam

De gemeente Schiedam heeft het onderwerp schuldenproblematiek hoog op de agenda staan. Ze zetten in op innovatieve initiatieven die bijdragen aan het oplossen en voorkomen van schulden. Het Vaste Lasten Pakket is na de pilots in Den Haag en Rotterdam ook actief in Schiedam.

Lees meer ›

Pilot in gemeente Utrecht

In het najaar van 2020 zijn wij ook in Utrecht begonnen met het Vaste Lasten Pakket. Hierin werken we nauw samen met de gemeente Utrecht en het Utrechts Huishoudboekje. De deelnemende huishoudens krijgen financiële rust en overzicht omdat hun inkomsten en vaste lasten betalingen via het Huishoudboekje georganiseerd worden. Als er onverhoopt toch problemen ontstaan is er hulp en begeleiding mogelijk, zowel de VLP servicedesk als het team van het Huishoudboekje staan voor de deelnemers klaar.

Lees meer ›

 

 


Jouw gemeente ook in dit rijtje?

Laat van je horen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Als je jouw gegevens achterlaat verklaar je dat je de privacyverklaring hebt gelezen en hiermee akkoord gaat.
Op deze pagina staat onze privacyverklaring www.vastelastenpakket.nl/privacyverklaring

Contact

Doe ook mee! Aanmelden ›