15-03-2020

Vaste Lasten Pakket gaat online tijdens de coronacrisis

De coronacrisis raakt financieel veel mensen in Nederland. Veel mensen verliezen hun werk en de aanvragen voor financiële hulp zullen toenemen. Uit een enquête van het Nibud bleek dat 45% van de zzp-ers en flexwerkers een inkomensterugval verwachten van rond de 30%. Een fors deel van deze groep zijn jongeren, die vaak werkzaam zijn in de horeca en de reiswereld. Deze problemen laten zien waarom het zo belangrijk is dat we als Vaste Lasten Pakket nieuwe manieren vinden om zoveel mogelijk mensen te helpen. Samen vinden we deze nieuwe weg!

 

Vernieuwing tijdens corona

Ondanks de anderhalve-meter-samenleving proberen wij op dit moment onze hulpverlening zo goed mogelijk vorm te geven. We gebruiken verschillende hulpmiddelen zoals Teams, webinars en zoom om zo met deelnemers en partners in contact te blijven. Door middel van het organiseren van webinars worden in één sessie veel mensen tegelijk voorzien van informatie. De coronacrisis heeft dus ook voordelen. We zijn er innovatiever van geworden.

Versnellen is belangrijk

Juist in deze tijd is het voor ons enorm belangrijk om te versnellen. Tijdens de coronacrisis is een initiatief als het Vaste Lasten Pakket hard nodig. Het is belangrijk om zo goed en zo snel mogelijk meer mensen te kunnen helpen. Inzicht en overzicht in hun geldzaken staat centraal, om te zorgen dat mensen met een krappere beurs geen onnodige schulden ontwikkelen.

 

Om dit te kunnen bereiken gaan we op volle kracht door met onze pilots en bouwen we aan de opbouw van onze organisatie voor de begeleiding van deelnemers door de servicedesk. Dat doen we samen met al onze partners, een netwerk waarbij steeds meer organisaties zich aansluiten, om dit samen met ons te realiseren. Met nieuwe manieren kunnen we met elkaar in contact blijven. Op afstand staan we nu meer in verbinding dan ooit. 

Doe ook mee! Aanmelden ›