Ik had echt het gevoel dat ik een
buddy had. We hebben meteen naar
oplossingen gezocht, gekeken waar
ik recht op had en regelingen aangevraagd!
Oud-deelnemer
Het VLP heeft mij geholpen
om weer licht aan het
einde van de tunnel
te zien
Oud-deelnemer
Het Vaste Lasten Pakket
betekent voor mij minder
stress en minder wakker
liggen
Oud-deelnemer

Financiële rust en meer ruimte in de portemonnee

Het leven is de afgelopen jaren flink duurder geworden. De vaste lasten nemen een steeds grotere hap uit het budget. Dat maakt rondkomen steeds moeilijker en dat geeft veel stress. Kleine betalingsachterstanden kunnen snel oplopen tot grotere financiële problemen. Het is dus slim om niet te lang te wachten om een vorm van hulp in te schakelen. Het Vaste Lasten Pakket kan helpen om financiën weer op orde te brengen. Zodat jij minder stress hebt en weer rust en overzicht krijgt.

 

Vrijwillig, eigen regie en persoonlijke begeleiding op afstand

Deelname aan het Vaste Lasten Pakket is geheel vrijwillig. Als je deelneemt kijkt een financieel hulpverlener op afstand (telefonisch/videobellen) met je mee. Deze persoon wordt jouw vaste contactpersoon. Een soort maatje dat je een tijdje helpt om alles weer op orde te krijgen. Samen komen jullie weer tot overzicht, sluiten betalingsregelingen met schuldeisers af en vragen inkomensondersteunende regelingen aan. Je houdt dus zelf de regie over je financiën. Je kunt kosteloos deelnemen aan het Vaste Lasten Pakket. Dit kan alleen via een verwijzing van jouw vaste lasten leverancier (schuldeiser) of de gemeente waar jij woont, als die samenwerken met het Vaste Lasten Pakket. 

 

De route om weer financieel stabiel te worden

De begeleiding van het Vaste Lasten Pakket bestaat uit een aanmeldgesprek, persoonlijke begeleiding - op maandelijkse basis - bij het betalen van de vaste lasten en nazorg. Tijdens het aanmeldgesprek breng je samen met een medewerker van het Vaste Lasten Pakket al je financiën in kaart voor meer rust en overzicht. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt om weer financieel stabiel te worden. Vervolgens heb je iedere maand een afspraak met jouw contactpersoon als stok achter de deur voor het betalen van de vaste lasten. Tussendoor kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen voor vragen of bij acute problemen. 

Overzicht begeleiding Vaste Lasten Pakket

Picture 2