31-03-2020 / Pilot in gemeente Den Haag

Eerste Haagse deelnemers Vaste Lasten Pakket officieel van start

De pilot met het Vaste Lasten Pakket in Den Haag is weer gestart en de eerste 4 deelnemers zijn aan boord. De proef is gericht op mensen die risico lopen om schulden op te bouwen of al lichte betaalproblemen hebben. Bijvoorbeeld studenten die voor het eerst gaan huren of mensen die uitstromen uit budgetbeheer en die hun financiën weer zelf gaan beheren. Het Vaste Lasten Pakket is voor hen een hulpmiddel om te voorkomen dat er (nieuwe) problemen ontstaan.

 

Meer overzicht en financieel voordeel door het Vaste Lasten Pakket

Het Vaste Lasten Pakket zorgt voor meer overzicht en biedt direct financieel voordeel. Om dat te bereiken werken we samen met verschillende partners. We werken nu als eerste samen met de betaaldienst Moneyou Go. Die zorgt voor overzicht door het indelen van je geld in potjes en helpt bij de reservering van de vaste lasten, om te voorkomen dat een rekening niet op tijd betaald wordt. Samen met de aangesloten vaste lasten partners zorgen we voor een besparing op de vaste lasten. De afspraak is als iemand zijn vaste lasten goed en op tijd betaalt, dat daar een korting van 30 euro per maand tegenover staat.

 

Proef met Staedion: Studenten die voor het eerst gaan huren

We bieden het Vaste Lasten Pakket aan in samenwerking met de gemeente Den Haag  en enkele maatschappelijke partners in de stad. Bijvoorbeeld aan studenten die gaan huren bij woningcorporatie Staedion. Staedion ziet dat bepaalde studenten best veel risico lopen om al snel financiële problemen te ontwikkelen. Daarom willen zij direct ondersteuning bieden via het Vaste Lasten Pakket. De eerste nieuwe studenthuurders die het Vaste Lasten Pakket aangeboden kregen gaan er nu gebruik van maken. 

 

Breder testen in de hele stad

Behalve deze proef met Staedion gaan we ook weer verder met een aantal afdelingen van de gemeente (zoals de Helpdesk Geldzaken en afdeling Budgetbeheer) om het VLP bij hun klanten onder de aandacht te kunnen brengen. Ook andere maatschappelijke organisaties en werkgevers in de stad kunnen het Vaste Lasten Pakket aanbieden als zij denken dat iemand daar baat bij kan hebben. 

 

Samenwerken om meer mensen sneller te kunnen helpen

Wil jij weten of jijzelf of jouw organisatie ook baat kan hebben bij het Vaste Lasten Pakket? Neem dan contact met ons op!

Doe ook mee! Aanmelden ›