20-01-2021

Eerste flyeractie succesvol

Nu het Vaste Lasten Pakket in meerdere steden draait willen we natuurlijk graag zoveel mogelijk deelnemers werven om er gebruik van te maken. In de huidige tijd van coronamaatregelen moet je creatief zijn, dus hebben we iets nieuws geprobeerd. En met succes! Het team van de VLP Servicedesk is de afgelopen twee weken bezig geweest met flyeren. Dit gebeurde van deur tot deur, omdat we het persoonlijk contact belangrijk vinden. En dat leverde tientallen nieuwe deelnemers op. 


Elianne de Jong-de Kruik (medewerker van de Servicedesk) vertelt er meer over
Elianne: "De afgelopen weken hebben wij ons gericht op de persoonlijke benadering van onze stichting. Dit hebben wij gedaan door middel van deur aan deur flyeren. We zijn begonnen in Den Haag maar hebben al snel het plan opgepakt om ook in Schiedam en Rotterdam te flyeren. We hebben gemerkt dat we op deze manier toch heel efficiënt naamsbekendheid creëren. Onze partner, de Haagse woningcorperatie Staedion, vroeg ons om langs hun appartementen te gaan om mensen te motiveren deelnemer te worden. En zo hebben we in korte tijd veel verschillende mensen mogen vertellen over het Vaste Lasten Pakket. We krijgen veel positieve geluiden terug van de mensen bij wie we aan de deur staan."

'Velen kunnen de vergoeding van 30 euro per maand eerst niet geloven. Ze verwachten dat er een addertje onder het gras zit.'

"De mensen die wij via deze actie kunnen inschrijven als deelnemer variëren enorm. Zo zijn er internationale studenten die graag gebruik willen maken van de Servicedesk, zijn er mensen in de bijstand, maar ook mensen die op het moment geen schulden hebben maar het vangnet heel fijn vinden. Het voordeel van face-to-face flyeren is dat men ook makkelijk een ander aandraagt, als ze denken dat diegene dat nodig heeft. Zo hebben wij geregeld gehoord dat sommigen zelf geen behoefte hebben aan het VLP maar dat ze iemand kennen die dat wel heeft. 

We zijn van plan om voorlopig elke week langs huizen te gaan, omdat we zien dat het aantal deelnemers op deze manier enorm stijgt. Het is leuk om op deze manier mensen te vertellen over de stichting en de voordelen van het Vaste Lasten Pakket."

Naamloos 3 111918453900

Met deze actie hebben we in korte tijd enkele tientallen nieuwe deelnemers geworven, waardoor de pilot in een hoger tempo kan draaien. Het is mooi om zo snel meer te kunnen: wie zijn de mensen die hier behoefte aan hebben? Bereiken we de mensen die we op het oog hebben? En helpt het Vaste Lasten Pakket hen om financieel stabiel te worden en te blijven?

Op die manier kunnen we sneller verbeteren en opschalen, om bij te dragen aan het voorkomen van financiële problemen die, mede door de coronacrisis, kunnen ontstaan.