01-05-2020 / Pilot in gemeente Schiedam

Pilot Schiedam van start

Pilot Schiedam van start

Eind september zijn we begonnen met de voorbereidingen van de pilot in Schiedam en sindsdien hebben we vormgegeven aan dit project. Gemeente Schiedam heeft het onderwerp schuldproblematiek hoog op de agenda staan. Het Vaste Lasten pakket dient dan ook als mooie mogelijkheid voor het oplossen van problemen rondom schulden in Schiedam.

 

De eerste deelnemers

In Schiedam richten we ons in de pilot in eerste instantie op mensen die uitstromen uit een schuldhulpverleningstraject. De schuldhulpverleners worden door ons getraind om het Vaste Lasten Pakket zo goed mogelijk aan potentiële deelnemers voor te leggen. Medio mei zullen zij starten met het voorleggen van het VLP aan het deelnemers.  

 

Samen met partners problemen aanpakken

We werken in deze pilot samen met de Gemeente Schiedam en met Stroomopwaarts. Stroomopwaarts de schuldhulpverlening uit voor de gemeente. Ook werken we samen met wijkteams in Schiedam. Zij beantwoorden op fysieke locaties in de stad vragen over verschillende onderwerpen. Samen met deze partners worden deelnemers voor het Vaste Lasten Pakket geworven en worden op deze manier meer mensen geholpen met hun financiën.

 

Gemeente Schiedam

Schiedam wil zich in de toekomst meer gaan richten op de preventiebeleid: het voorkomen van schulden onder Schiedammers. We zien mogelijkheden hen hierbij te helpen en om later met meer partijen in Schiedam samen te werken om ook andere doelgroepen overzicht en ruimte te bieden in hun financiën.

 

Doe ook mee! Aanmelden ›