01-08-2019 / Pilot in gemeente Den Haag

Vaste Lasten Pakket pilot onderdeel van Schuldenlab070

De pilot met het Vaste Lasten Pakket in Den Haag maakt als project deel uit van Schuldenlab070. Het Schuldenlab070 is opgericht om met andere ogen naar schuldhulp te kijken en te werken aan een schuldenvrij Den Haag. In Den Haag heeft bijna één op de vijf huishoudens te maken met hoge schulden of loopt risico daarop. In het Schuldenlab070 weken publieke en private partners en de gemeente Den Haag samen om innovatieve oplossingen voor schulden en armoede te ontwikkelen. We zijn er best trots op dat wij met ons project daarvan deel uitmaken!

 

Op de website van het Schuldenlab070 lees je meer over het totale programma en de projecten in Den Haag. Je vindt er ook een korte video waarin het Vaste Lasten Pakket wordt toegelicht door de projectleider en een consulente van de gemeente Den Haag.

Bekijk hier de video over het VLP

schuldenlab070.nl/project/vaste-lasten-pakket/

VLP en de Helpdesk Geldzaken

In de eerste pilot in Den Haag werkt het Vaste Lasten Pakket nauw samen met de Helpdesk Geldzaken, een succesvol ander initiatief van Schuldenlab070. Dit loket is nu actief in 4 wijken in Den Haag, waar goed getrainde consulenten de Haagse burgers helpen met allerlei financiële vragen. Deze consulenten zullen intakegesprekken voeren met mogelijke deelnemers voor het Vaste Lasten Pakket.

In de video over het Vaste Lasten Pakket (op de website van Schuldenlab070) vertelt Bianca Postma, één van de consulenten van de Helpdesk Geldzaken, waarom zij gelooft dat het Vaste Lasten Pakket veel mensen kan helpen.

"Als consulent bij de Helpdesk Geldzaken spreek ik vaak mensen die moeite hebben overzicht te houden over hun financiën" - Bianca Postma

Intakegesprekken ook via GKB en Budgetbeheer

Behalve de Helpdesk Geldzaken gaan in de loop van september ook consulenten uit andere teams starten met intakegesprekken voor het Vaste Lasten Pakket: bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en bij de afdeling Budgetbeheer. Deze laatste gaat het Vaste Lasten Pakket testen als onderdeel van de nazorg voor mensen die uitstromen uit budgetbeheer.

Doe ook mee! Aanmelden ›