01-09-2019 / Pilot in gemeente Den Haag

Vaste Lasten Pakket Pilot in Den Haag - we zijn gestart!

Na een periode van zorgvuldige voorbereiding zijn we vanaf augustus klaar voor de eerste deelnemers. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de inrichting van het proces, de ontwikkeling van technologie en communicatiematerialen en aan de training van de consulenten die de intakes gaan doen. En nu zijn we eindelijk klaar voor de eerste deelnemers!

 

Wie zijn wij?

Het kernteam dat de pilot heeft voorbereid bestaat uit een team van Purpose, medewerkers van de Gemeente Den Haag en onze samenwerkingspartners Budlr, Buyproxy, Vastelastenbond en de Hogescholen van Utrecht en Amsterdam. Ons stond hetzelfde doel voor ogen: de pilot zo inrichten dat we snel konden starten met een goed werkbaar proces, maar wel met de nodige zorgvuldigheid en kwaliteit.

 

Positieve communicatie belangrijk

Om het concept 'aan de man' te brengen is het belangrijk dat de voordelen van het concept eenvoudig worden uitgelegd. Het is een hulpmiddel op vrijwillige basis. Dat een stok achter de deur geeft om je financiën beter te organiseren, maar waarmee je nog steeds heel veel ruimte hebt om zelf te beslissen wat je met je geld doet! Het is geen schuldhulpverlening, geen bewindvoering, hooguit 'budgetbeheer light'. In een simpele flyer, die de consulenten gebruiken tijdens de intakegesprek met de klant, wordt het VLP toegelicht.

Placemat VLP voor klant en consulent

Veel aandacht voor privacy en gegevensbeveiliging

In afstemming met Gemeente Den Haag hebben we veel aandacht besteed aan het borgen van de privacy van de deelnemers en hun gegevens. We hebben de processen en de ondersteunende technologie zo ingericht dat er een veilige uitwisseling en vastlegging plaatsvindt van de gegevens van de deelnemers aan de pilot. Superbelangrijk, want het betreft niet alleen persoons- maar ook financiële gegevens van een kwetsbare doelgroep. Mede daardoor is de daadwerkelijke start van de pilot wat later dan eerder gedacht, maar dat was het ons zeker waard. 

 

Hoe gaat de pilot in zijn werk?

De pilot in Den Haag is een concept test van het Vaste Lasten Pakket met maximaal 150 deelnemers. Om snel te kunnen starten en de investeringen in de hand te houden hebben we soms het concept wat vereenvoudigd. Ook voeren we handelingen soms nog handmatig uit die we in de uiteindelijke situatie zouden willen automatiseren. Door nu te starten kunnen we in de praktijk, op basis van de ervaringen, het concept verder verbeteren.


Duur van de pilot

De pilotperiode is in totaal 6 maanden en loopt van augustus tot eind januari. De deelnemers mogen echter wel langer gebruik maken van het Vaste Lasten Pakket, ook als de pilot (onderhoopt!) na januari geen vervolg krijgt. De minimale deelname is 12 maanden, als het Vaste Lasten Pakket doorrolt na januari willen we toewerken naar de beoogde looptijd van 2 tot 3 jaar.

lees meer

Presentatie en demo beschikbaar voor geïnteresseerden

Wil je weten hoe het Vaste Lasten Pakket in elkaar zit, en hoe we het in Den Haag gaan uitvoeren? Dan kun je een uitgebreide presentatie en demo downloaden. En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, of als je een bijdrage wilt leveren aan de pilot of het concept.

 

Download hier de laatste VLP demo/presentatie

Meer weten of meedoen?

Ben je geïnteresseerd om met ons samen te werken in Den Haag of in een volgende pilot met het Vaste Lasten Pakket? Neem dan vooral contact op, we gaan graag met je in gesprek.

Samen maken wij het mogelijk

Vul het formulier in en wij nemen contact op


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je interesse! We nemen snel contact met je op.

Doe ook mee! Aanmelden ›